tiistai 26. heinäkuuta 2011

Miten tanssi on sotaa?

Minun piti kirjoittaa lauantaina siitä, miten kaunista Joensuun Laulurinteellä oli, miten upeita olivat uudet anarkistihippiystävät, miten sain aivan uutta fiilistä ja jaksamista sekä feissaukseen että omaan elämään. Muutama sananen piti sanoa myös rakastavasta Tampere Pride -tapahtumasta, perin jännästä yöstä vaahdon keskellä sekä iloisesta tunnelmasta lauantain kulkueessa, jota ei harmaannuttanut edes ihmisoikeuksien joutuminen marssijärjestyksessä Kokoomuksen ja Piraattien väliin. Jotakin olisi myös voinut mainita kristallisoituneesta päätöksestäni siirtyä kohti vegaaniutta, sekä mahdollisen gradun aiheen löytymisestä tai siitä, että pian pitää etsiä uusi kämppis nykyisen muututtua onnelliseksi asuntovelalliseksi.

Mutta jotenkin näistä puhuminen tuntuu turhalta Norjan terroriteon vierellä.

Päällimmäisenä vielä eilenkin oli epäusko. Miten joku voi kokea oikeudekseen lopettaa lähes sata elämää, tuhoten samalla näiden läheisien ja ystävienkin elämän? Tutkijan arvelut yrityksestä tuhota kokonainen vasemmistosukupolvi pelottavat, vaikka äärioikeiston terrori onkin jäänyt tilastollisesti vähäiseksi. Niin no, tähän asti. Miten aatteet ja ajatukset aina johtavat vihaan ja ymmärtämättömyyteen? Miksi?

Surun ja hämmennyksen keskellä leiskui myös viha tiettyjä toimittajia kohtaan, jotka pyörittelivät koko juttua sairaampaan suuntaan. Varsinkin paikallispöljyyslehti sai veret lauantaina kiehumaan. Kävin näyttämässä kirjaimellisesti persettä Aamulahtarin toimistolle. Kenties he tänään aamulla töihin tullessaan ovat miettineet, kuka sydämenmuotoisen pläntin on lasiin jättänyt. Tätä mieltä hei olen teistä ja teidän paskalehdestä. Ja väärinajattelija Määttänen, vedäpä vittu päähäsi ja painu vuonojen maahan katsomaan, mitä siellä ollaan teoriastasi, että kilttien tyttöjen pitäisi ehkäistä tulevaisuuden massamurhia sekstaamalla ujojen miestenalkujen kanssa. Oksettavaa. Onneksi kaveri joutui tänään suurin sanoin pyörtelemään puheitaan, ja samaa teki puoli toimitusta. En siis ollut ajatusteni kanssa yksin.

15 kommenttia:

  1. Ikävää, että vihaat noin paljon miehiä, jotka eivät täytä sinun "laatukriteereitäsi" miehille.

    VastaaPoista
  2. Tässä nyt ei ehkä kenties ole kyse miesvihasta, sorry. Sekä Breivikiä että Määttästä tässä varmasti inhottaisiin, vaikka haarovälistä löytyisi mitä toosanderia. Teot puhuvat, ei sukupuoli.

    VastaaPoista
  3. Kyllähän sinä ihan selkeästi vihaat miehiä, jotka eivät täytä "laatukriteerejäsi". Sinä vihaat sitä, että joutuisit olemaan omantasoisesi miehen kanssa, etkä saisi munaa niiltä komeilta ja pitkiltä sätkiä kääriviltä anarkistiretkuilta, jotka pyörittävät jokaista punavihreää tyttöstä teidänkin kaveripiireissä. Sitä en vain käsitä, miten feministi voi alistua retkun satunnaiseksi patjaksi, jota käytetään kymmenen muun patjan ohella. Eikö sillä ole mitään väliä, mitä naistutkimuksen luennolla luetaan? Vai onko patriarkaatti ne kaikki muut miehet paitsi ne pari ihqua retkua?

    VastaaPoista
  4. Nyt taisi avautuminen kertoa enemmän Yksinäisestä miehestä kuin kestään muusta.

    VastaaPoista
  5. Ei vaan vilkaisin blogiasi parin merkinnän verran ja tein päätelmäni siitä, miten sinä avitat yksinäisten miesten syrjäytymistä.

    VastaaPoista
  6. Eli sinulle ei ole mitään väliä, mitä yksinäisille tai ulkopuolisille miehille käy, tai oikeastaan suorastaan pidät siitä, jos he syrjäytyvät?

    VastaaPoista
  7. Ole hyvä ja poistu omista päänsisäisistä ympyröistäsi hetkeksi. Osoita, missä kohtaa olen mielestäsi ilmaissut väitteidesi suuntaistakaan, niin voin edes kommentoida jotain.

    VastaaPoista
  8. Toteat yksinäisten, ulkopuolisten ja ujojen miesten puolesta puhuneelle Määttäselle näin: " Ja väärinajattelija Määttänen, vedäpä vittu päähäsi". Eikö se ole aika selkeää?

    VastaaPoista
  9. Minkä tahansa tyylisen ajatustenvaihdon sääntö numero yksi: tarkista, kenen kanssa jutustelet.

    VastaaPoista
  10. Mitä sinuun liittyen sitten pitäisi ottaa huomioon tästä asiasta keskustellessa?

    VastaaPoista
  11. Esimerkiksi ensialkuun se, että olen täysin eri henkilö kuin tämän merkinnän ja blogin kirjoittaja. Koska olet alunperin ollut eri mieltä kirjoittajan kanssa, sopii keskusteluakin kenties jatkaa hänen kanssaan. Minua ei kiinnosta jatkaa vääntämistä nyt, kun kävi ilmi, että olet erehtynyt ja rähissyt väärälle henkilölle. Tyydyn vain toteamaan, että mielestäni tässä merkinnässä ei ole kyse syrjäytyneiden miesten vihaamisesta, saati seksistä, vaan huonolaatuisen journalismin kritiikistä. Mielestäni kommenttisi ovat myös olleet paitsi vihamielisiä ja asiattomia, myös ihailtavan kauaskurottavia fantastisiin korkeuksiin yltävine päätelmineen. Onnittelut sinulle niistä ja mukavaa loppukesää!

    VastaaPoista
  12. Olipas hyvä huomio! Olisit kertonut aikaisemmin. Muutta mutta... Sinullakin lukee, että olet vegaani feministi. Jaat varmasti blogin kirjoittajan kanssa mielipiteet asiasta.

    Itsekin tietyllä tapaa punavihreään toimintaan liittyvänä ihmisenä en voi olla kuin kovin surullinen siitä, että juuri niistä piireistä löytyy eniten naisia, jotka vihaavat yksinäisiä, ulkopuolisia, ujoja miehiä. :(

    VastaaPoista
  13. Kävin katsomassa blogiasi, rakas Jenni. Aika tekopyhää väittää, että olisin keskustellut väärän henkilön kanssa. Sinullahan tosiaan on ihan samanlaiset mielipiteet asiasta kuin tämän blogin Marillakin.

    VastaaPoista
  14. Kappas, olen missannut täysin tämän väännön. Hyvä Yksinäinen mies, en ymmärrä mistä olet päätellyt minut vihaavan yksinäisiä, ulkopuolisia ja ujoja miehiä, tai vihaavan miehiä näin yleensäkään. On kovin omituista, että suuttumalla surkeasta ja varsinkin paskasti ajoitetusta kirjoituksesta (ruumiita ei ollut edes tunnistettu tai siirretty pois saaresta), jossa rakkaus ja seksi menevät kirjoittajalta täysin sekaisin, olisin eväämässä ujommilta miekkosilta ihmisarvon.

    En välittäisi edes kommentoida sitä että saanko, tai haluanko edes saada, "munaa niiltä komeilta ja pitkiltä sätkiä kääriviltä anarkistiretkuilta". Miten tämä möläytys liittyy yhtään mihinkään? Ahdistaako sinua ajatus siitä, että saattaisin joskus harrastaa seksiä mielestäni mukavien tai (herra varjele) komeiden miesten kanssa? Ja tämän takia minun pitäisi tyytyä "omantasoiseeni mieheen"? Mikäs se taso sitten olisi? Sinä? Tuolla katkeralla ja vihamielisellä avautumisella en välittäisi edes keskustella kanssasi kasvokkain.

    Vaikkei minulla mitään selitysvelvollisuutta olekaan, sanonpa vain että tapanani on valita sekä ystäväni että petikumppanini PERSOONAN takia, ja pohjaan nämä suhteet keskenäiselle luottamukselle ja arvostukselle. Siinä on samalla viivalla ujommat ja ulospäinsuuntautuneet, liberaalit ja kaikenmaailman konservatiivit.

    Kuten Jenni sanoikin, kirjoituksesi kertovat enemmän sinusta kuin minusta. Miksi sinä vihaat, ja mitä? Tavallisia supliikkimiehiä, ylimielisiä retkuja, naisia, itseäsi? Parasta ihmisessä on itseluottamus ja arvostus itseään ja muita kohtaan. Ehkä näitä kehittämällä ei tarvitsisi olla vihainen tai pelokas?

    VastaaPoista