keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

day 10 - a song that makes you fall asleep

Mikko Kuustonen - Sininen uni

Lapsuuden turvallisimpia muistoja ovat isäni tuutulaulut. Kaikkein parhaiten mieleeni on jäänyt Esplanadi (sinä iltana minä itkin), varmaan koska sitä aikanaan aktiivisesti metsästin itselleni. Moni voisi sanoa, ettei rahattoman nuoren miehen surkea kohtalo ole sopivaa iltalaulumateriaalia, mutta mistäs kertoo klassikko Päivänsäde ja menninkäinen? Nih. Tapsan alkuperäisversio oli myös vanhempien suuren vinyylilevykokoelman joukossa, joten sitä tuli joskus soitettua sieltäkin. Mikko Kuustosen ja Lenni-Kalle Taipaleen esittämä versio on ihanan rauhallinen, myös Jipun tulkinta kelpaisi mulle unimusaksi.

Tulevien lasteni isällä on isot bootsit täytettävinä, kun olen kasannut sekä vanhempieni että jo lapsia hankkineiden ystävieni parhaita paloja korvan taa. Itsehän olen tietenkin täydellinen äiti, ilman harjoittelua.

Niin enkä kyllä ihan rehellisesti pystynyt tätä laittamaan, sillä useimmiten aivoni käyvät ylikierroksilla jos kuuntelen musiikkia nukkumaan mennessä. Mutta tämän kappaleen (ja varsinkin version) tahtiin olisi ihan kiva nukahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti