tiistai 4. tammikuuta 2011

Kappas, sinne katosi joulukuu. Ja itse asiassa koko syksy. Kuten kaikki ennustivat, pedaopinnot söivät pelottavan paljon vapaa-aikaa sieltä syyskuusta joulukuun toiselle viikolle asti. Joululoman kolkutellessa heitin viimeiset työt kasaan ja vannoin etten edes pyllistä niitä päin ennen loppiaista. Ja kuulkaa ystävät, oli rentouttavaa. Aikaansaavampi ystäväni on jo kaivanut loman ensimmäisen tenttikirjan esiin. Annan itselleni lomaluvan vielä kolmeksi päiväksi, ja sitten alan silmäilemään vakavin ilmein ainedidaktisen tutkielmani kirjallisuutta. Hyrrrrh.

Marraskuussa hakemani vaihtopaikka jäi odotusten mukaisesti haaveeksi, mutta silmissä siintää jo seuraavat hakuajat ja -paikat. Kyllä minä itseni saan ulkomaille kangettua syksyyn mennessä, tavalla tai toisella. Olen alkanut nähdä värikkäitä unia uusista ympyröistä, ja niitä muistellessa jaksaa työstää esseitä ja tuntisuunnitelmia. Onneksi myös lähitulevaisuus on seikkailuja täynnä - parin viikon päästä matkaan Berniin taitoluisteluperheeni seuraan ja maaliskuussa lähden ihanien naisten kanssa tsekkaamaan skottimieh-- maisemia.

Vuodenvaihde oli myös omanlaisensa seikkailu. Ystävän mökillä oli hieno olla: neljän päivän kiireetön hengailu mukavassa porukassa oli parasta mitä olisi voinut toivoa. Pilkoimme puut, kannoimme vedet avannosta ja aurasimme itse omat pulkkamäet. Illalla takkatulen ääressä soi kitara (eikä silloin itkeä saa). Maagiset tuhkimot vietin mökin rannassa pyyhe päällä, tähtisadetikku kourassa ja salakavalassa humalassa. Kuka muu voi sanoa saaneensa saunaseuraksi muun muassa Tuutikin, Piisamirotan, Stasin sekä sekalaisen joukon orjia ja kuninkaita?

En tehnyt silloin mitään lupauksia uuden vuoden kunniaksi. Totta kai haluan harrastaa liikuntaa, säästää rahaa, saada uusia ystäviä ja sellaista, mutta en käsitä miksi näitä tehdäkseen on vannottava tietyllä kellonlyömällä valoja, joista lipsumisesta pitää tuntea huonoa omatuntoa. Kaikki tätä vuotta varten tehdyt lupaukset ovat olleet aikaisemmin syksyllä tehtyjä julistuksia. Ei enää surkeita parisuhteita! Enemmän omaa elämää! Ulkomaille mars! Skotlantiin mennessä opettelen juomaan kaljaa!

Näillä on hyvä mennä. Tere tulemast, 2011. Minulla on suuria suunnitelmia varallesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti