keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Tule sellaisena kuin et ole

Pari viimeistä päivää on mennyt syvässä inhossa ja vitutuksessa. Syynä on kristillisen Nuotta-lehden ja kuuden muun tahon uusi mediakampanja, jossa ilmaistaan huoli nuorten kohtaamasta yhteiskunnan painostamisesta arvokysymyksien edessä. Tarkennettuna huoli siitä, että kunnon kristilliset nuoret ovat yhteiskunnan yleisen mielipiteen takia ajautuneet pois ainoasta oikeasta tiestä: heteroudesta.

Uskonnollisten liikkeiden into tirkistellä toisten makuuhuonetoimintoja on aina ihmetyttänyt minua. Mitä se niitä tai varsinkaan jotain partaheeboa liikuttaa missä asennossa ja kenen kanssa toimintaani harrastan? Noh, onhan se helpompi kyttäämisen kohde kuin homojen oikeuksien tärkeämpi puoli, oikeus rakkauteen. Ihan oikeasti, keneltä se on pois kun kaksi henkilöä rakastaa toisiaan? Kaipauden ja halun saada olla rakkaansa vierellä luulisi olevan samanlainen kaikilla, ja väittäisin rakkauden kohdistuvan henkilöön, ei sukupuoleen. Jos homovastainen maailmankuva onkin ollut kova juttu aikaisemmin, miten se johtaa siihen että on ok toitotella samaa kuraa vuonna 2011? Eheyttämisestä on tullut mun uusi inhokki-sana.

Kristinuskon käsitteet Jumalan armo ja saman jäbän suuri rakkaus kaikkia lapsiaan kohtaan lakaistaan homoista kiistellessä maton alle, kun esille kaivetaan "painavampaa" tekstiä, lähinnä Vanhan testamentin sivuilta. Näille huutelijoille näytän sekä kieltä että tätä mielipidekirjoitusta. Mutta eihän minua tarvitse kuunnella, olenhan jo tuomioni saanut: kadotukseen mennään niin että Helvetin portit heiluu. Tosin 'vääräuskoisena' eli uskonnottomana en tuosta kauheasti säikähdä.

Kyseisestä kampanjasta on kiireellä sitoutunut irti kirkon eri tahoja, eikä isoja kihoja ole liikkeen taakse ilmestynyt. Kampanja onkin pienen, mutta pirun äänekkään ja raivostuttavan siiven hommia, mutta kirkon kasvojen menetys on jälleen kerran väistämätön. Moni onkin kritisoinut evankelis-luterilaisen kirkon laajuutta. Saman katon alle ovat mahduttautuneet kaikki sunnuntaikristityistä äärihihhuleihin - ei ihme että eivät pääse sopuun linjauksistaan. Toisiko ratkaisun se, että valtionkirkko-ajatuksella viimein heitettäisiin vesilintua, hautaustoimi siirrettäisiin kirkolta kunnalle ja kirkon jäseniksi pitäisi erikseen liittyä vaikkapa 16-vuotiaana? Pliis joo.

Piristystä päivään toi Pasilan viimeisin jakso, jossa on hyvin esitetty tämän päivän suomalainen uskis. "Eli olet kristitty mutta et noudata tahi lue Raamattua, ja olet vapaasti muunnellut sitä osaa Uudesta testamentista, jonka olet lukenut sopimaan omiin 2000-luvun arvoihisi ja nojailet vähän niihin." Muistuttaa kovasti horoskooppi-ihmistä. Sillai jännästi.

1 kommentti: